Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноПрепоръчани
Популярно

С церемония в Ямбол изпратиха близо 100 военнослужещи за силите на НАТО в Косово

За участие в състава на стабилизиращите сили на НАТО в Косово(KFOR), заминава български контингент от близо 100 военнослужещи. Днес маневрената рота беше изпратена с тържествена церемония в Ямбол.

В състава на формированието са включени военнослужещи, основно от 2-ра Тунджанска механизирана бригада, както и личен състав от Съвместното командване на силите, Мобилната комуникационна и информационна система и Военномедицинска академия.Контингентът е добре подготвен, посочи заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Михаил Попов.

„Опасност винаги има, но там опасността е ниска. Това са превантивни  действия на НАТО за да не се допусне разрастване на напрежението . Там е доста нестабилно и една малка искра може да запали сериозен пожар Личният ъстав е добре подготвен. Тъй като те знаят точно какви задачи ще изпълняват в района на мисията – кой, как, кога и защо…“

Контингентът е завършил  подготовката си в 42-ри механизиран батальон в Ямбол и е сертифициран от комисия от Съвместното командване на силите след проведеното учение на полигон „Победа”.
Мисията на бойната ни група в Косово ще продължи шест месеца.
Източник: www.sliven-news.com

Подобни публикации

Back to top button