Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини
Популярно

Новият кмет на община Тунджа Станчо Ставрев встъпи в длъжност

Новият кмет на община Тунджа Станчо Ставрев, общинските съветници и избраните кметове на 39 села встъпиха в длъжност днес. Представителите на новата местна власт получиха удостоверенията за избирането си от председателя на Общинската избирателна комисия в присъствието на областния управител на Ямбол Биляна Кавалджиева-Димитрова.

„Пожелавам ви да работите заедно за развитието на община Тунджа, отдадени на каузата за просперитета на гражданите ѝ. Всичко, което правите с любов, е обречено на успех. Пожелавам ви, уважавайки постигнатото, да градите новото и винаги да се ръководите само от интересите на община Тунджа и нейните граждани“, каза областният управител на Ямбол.

Станчо Ставрев получи огърлието на община Тунджа от досегашния заместник-кмет Димитър Димитров, който временно изпълняваше длъжността кмет. При получаване на символа на властта новият кмет покани до себе си многократният европейски шампион по бокс при юноши и мъже Даниел Асенов. Боксьорът е наричан Тайсъна от Кукорево, тъй като е родом от тунджанското село и оттам започва спортната му кариера.

„Искам да споделим този момент заедно цялата местна общност, защото ние без хората в селата практически не струваме. Когато една власт стои далече от хората, тя е обречена на провал. Много искам пътят ни заедно с вас в местното самоуправление да бъде като на този достоен млад човек към шампионските титли. Достойно, с чест и морал да градим новата перспектива за община Тунджа“, каза Ставрев и благодари за доверието на тунджанци.

Специално послание към новата местна власт отправиха възпитаниците на Театралната група „Палечко“ с ръководител София Карастоянова. Младите театрали изпълниха етюд по „Приказка за стълбата“ на Христо Смирненски.

След тържествената част се състоя и първото заседание на местния парламент, водено от най-възрастния сред общинските съветници – Марко Стоянов (ГЕРБ). За председател на Общинския съвет в новия мандат, с тайно гласуване, 11 гласа „за“ от общо 21 съветници, бе избран Атанас Христов (ГЕРБ). Пред БТА той посочи, че вярва, че ще успее да консолидира местния парламент и да има мнозинство.

„Приемам поста с голяма отговорност. Имах честта да бъда председател на Общинския съвет 2018 -2019 г., но сега започвам с нов кмет, с много нови кметове на села, с почти 50 процента нови общински съветници. Доста време ще ни трябва да се сработим, но мисля, че сглобката, както е модерно да се казва сега, е доста добра. Това ще бъде само в полза на общината“, каза още Христов.

Както съобщи БТА, Станчо Ставрев, който се яви на вота от местна коалиция, поема управлението на община Тунджа след Георги Георгиев от „БСП за България“, който бе кмет в продължение на пет мандата. В Общинския съвет през мандата 2023-2027 г. „БСП за България“ ще има осем представители, местната коалиция “България на регионите” – седем, ГЕРБ – петима, партия “Възраждане” – един.

Източник: bta.bg

Подобни публикации

Back to top button