Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини
Популярно

Новият кмет на Елхово Петър Гендов положи клетва

Новият кмет на Елхово Петър Гендов, избраните 17 общинските съветници за мандата 2023 – 2027 г. и кметове на 11 села положиха клетва днес. Встъпването им в длъжност се състоя в Ритуалната зала в града, по време на тържествена първа сесия на Общинския съвет.

Представителите на местната власт в Елхово получиха удостоверенията за избирането си от председателя на Общинската избирателна комисия Василка Джондрова и подписаха клетвените си листи в присъствието на областния управител на Ямбол Биляна Кавалджиева.

„Вашият първи мандат е свързан колкото с емоции и вълнение, така и с голяма отговорност. Това е времето, през което Вие трябва да изпълните всичките си обещания, да докажете, че точно Вие сте правилният избор“, обърна се към новоизбрания кмет на Елхово областният управител на Ямбол.

„Уверявам ви, че диалогът и прозрачността , както и нормалното човешко отношение, ще са водещ фактор в управлението на Елхово“, каза Петър Гендов. Той благодари за доверието на избирателите, а на опонентите си в кампанията – за коректното отношение.

Водосвет за работата на избраниците отслужи Агатополският епископ Йеротей – викарий на Сливенския митрополит Йоаникий. След това се състоя и първото заседание на местния парламент, водено от най-възрастния сред съветниците – Стоян Овчаров („БСП за България“).

За председател на Общинския съвет с тайно гласуване беше избран Християн Кускунов („Заедно за силна община“), предложен от Димитър Загоров („Продължаваме промяната – Демократична България“). Кускунов заяви, че ще се ръководи в работата си от интересите на жителите на община Елхово.

Петър Гендов бе избран за кмет след балотаж с управлявалия четири мандата Елхово Петър Киров (ГЕРБ). Гендов бе издигнат от широка местна коалиция между седем политически формации – „Продължаваме промяната – Демократична България“, „БСП за България“, „Български възход“, „Има такъв народ“, СДС, „Земеделски народен съюз“, ВМРО – БНД.

Както съобщи БТА, четири партии и коалиции ще имат представители в Общинския съвет в Елхово. Партия ГЕРБ има седем общински съветници, коалиция “БСП за България” – четирима, а коалициите “Продължаваме промяната – Демократична България” и “Заедно за силна община” – по трима.

Източник: bta.bg

Подобни публикации

Back to top button