Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини
Популярно

Избраният кмет на Ямбол положи клетва

Втори мандат за Валентин Ревански

Избраният за втори мандат кмет на Ямбол Валентин Ревански и новоизбраните 37 общински съветници за мандат 2023 – 2027 г. положиха клетва да служат на гражданите на първото заседание на местния парламент.

Председателят на Общинската избирателна комисия Ани Канева връчи на съветниците и кмета удостоверенията за избирането им в присъствието на областния управител на Ямбол Биляна Кавалджиева-Димитрова.

„Общинският съвет е място, на което ще спорите, ще дебатирате, ще разисквате. Винаги влизайте в залата подготвени, с хъс и знания за важността на вашата работа, с отговорност към гражданите, които са ви избрали“, обърна се областният управител към новата местна власт.

„Доказахме на цяла България, че това, което се случи преди четири години в Ямбол, не е случайност“, каза в словото си кметът Валентин Ревански, който, както и в предходния мандат, бе издигнат и избран от непарламентарно представената партия „Пряка демокрация“.

Ревански обяви, че и през следващите четири години ще продължи да дарява заплатата си за различни каузи. Ще бъдат организирани и референдуми, ако от някое ведомство или държавата се опитат да наложат нещо, с което гражданите на Ямбол не са съгласни, посочи той.

Архиерейският наместник на Ямболска духовна околия архимандрит Димитрий отслужи водосвет и пожела на кмета и общинските съветници да работят с мъдростта на цар Соломон.

Първото заседание води най-възрастният общински съветник – съдовият хирург д-р Георги Стефанов от „Продължаваме промяната – Демократична България“. Той цитира древногръцкия философ Хераклит – „всичко тече, всичко се променя“, като направи препратка към колегите си, че всички са временно в Общинския съвет.

За председател отново бе избран Антон Шиков от „Пряка демокрация“, който бе начело на съветниците и в предходния мандат. Групата на партията има 21 представители от общо 37 общински съветници.

„Една уловка има с това пълно мнозинство, което нашата група има – цялата отговорност и възможността да се плъзнем в неправилна насока е сериозна. Трябва да се пазим от нея, вярвам, че това нещо ще го свършим“, посочи Шиков.

В местния парламент в Ямбол „БСП за България“ и ГЕРБ имат по четирима съветници, партиите „Възраждане“ и „Българска нова демокрация“ – по двама, „Продължаваме промяната – Демократична България“ – трима, „Български възход“ – един.

Източник: bta.bg

Подобни публикации

Back to top button