Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноПрепоръчани
Популярно

Възрастни жители на Стралджа получават безплатно конфискувани дърва за огрев

Възрастни жители на Стралджа и през тази година получават безплатно дърва за огрев, конфискувани при акции на общинската полиция за незаконно изсечена дървесина, каза за БТА заместник-кметът на общината Гроздан Иванов.

Над 50 домакинства са получили по един или два кубика дърва за огрев. Освен транспорт до домовете на възрастните хора, е осигурено нарязване и прибиране на дървата.

Сред нуждаещите се и семейството на 86-годишната баба Мария. Тя сподели, че за нея и за 90-годишния ѝ съпруг Стоян това е подкрепа. “Дядото ми е много болен и не може да става. Паля му печка и денем, и нощем”, каза възрастната жена.

“Все пак е някаква помощ за тези възрастни хора, като знаем, че един кубик дърва струва между 140 и 180 лв.”, коментира Гроздан Иванов. Акциите срещу незаконната сеч в региона ще продължат, категоричен е заместник-кметът.

“Няма да има прошка и занапред. Не са много тези конфискувани дърва, но трябва да знаят тези хора, които и следващата година ще се стремят да нарушават законите и да секат дърва нерегламентирано, че ние ще бъдем там, където трябва, и ще отнемаме тези дърва”, заяви той.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button