Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

С богата програма Елхово ще отбележи празника на града

С богата програма град Елхово ще отбележи празника си. Празничните прояви ще продължат до края на март, съобщават от пресцентъра на местната управа. Кулминацията ще е на 30 март с концерт на рок легендите от група „Сигнал“ и празнична заря.

В програмата са включени редица концерти, театрални постановки, изложби. Организирани са и спортни събития – турнир по борба, мотокрос състезание, футболни срещи, турнир по тенис на маса. На 31 март ще се състои и традиционният туристически поход по екопътеката от с. Голям Дервент до Тракийските долмени в местността Пещерите.

На 30 март празникът на Елхово ще започне в 10:30 в храм „Св. Димитрий“ с молебен за здраве, успех и благоденствие на жителите на града. В 11:00 часа на централния площад концерт ще изнесе Капанският ансамбъл от Разград. Преди тях на сцената ще се качат духовият оркестър и мажоретният състав към Общинския детски комплекс.

Концертът на група „Сигнал“ е от 19:30 часа на площада. Преди тях празничното настроение ще подгрее актьорът-комик Димитър Туджаров Шкумбата. Вечерта ще завърши с празнична заря.

Празникът на Елхово по традиция се отбелязва в последната събота на март всяка година. С указ на Цар Борис ІІІ, който влиза в сила на 26 март 1925 г., населеното място придобива статут на град и турското му име Казълагач е заменено с българското Елхово.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button