Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Новини
Популярно

Над 120 души са се явили на първите кандидатстудентски изпити за 2023 г. в Тракийски университет

Първите предварителни изпити от кандидатстудентската кампания за 2023 гoдина на Тракийски университет се проведоха през уикенда. Това съобщават на официалния сайт на висшето учебно заведение. Над 120 кандидат-студенти са се явили на изпитите по обща езикова култура, биология, математика и обща техническа подготовка.

С оценката от проверката по обща езикова култура бъдещите студенти могат да кандидатстват за 28 различни специалности в Педагогически факултет, Стопански факултет, Аграрен факултет и Факултет Техника и технологии –  Ямбол.

Изпитът по биология е вход за над 17 различни специалности в медицинските и аграрните професионални направления.

Явилите се на тест по математика имат възможност да избират от 17 специалности на Стопански факултет, Факултет Техника и технологии, Аграрен факултет и Педагогически факултет, а кандидат-студенти, които полагат тест по обща техническа подготовка, могат да кандидатстват за над 9 различни специалности с аграрна или техническа насоченост.

Желаещите да са явят на предварителни изпити в Тракийски университет ще имат възможност да го направят и на 8 април. На тази дата ще се проведат отново изпит по обща езикова култура, както и тестове по математика, биология, география и обща техническа подготовка. Както БТА писа, подаването на заявления за участие в изпитите се извършва онлайн на страницата на Тракийски университет 24 ч. в денонощието, както и на място в бюрата на Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация в страната.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button