Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниСпорт
Популярно

Запустял терен в Ямбол се превръща в атракционен парк за екстремни спортове

Община Ямбол ще започне процедурите за изграждането на Атракционен парк за екстремни спортове (скейт, ролери, тротинетки и BMX велосипеди), след като днес заместник-кметът Енчо Керязов и главният счетоводител на община Ямбол Диана Тодорова подписаха договор за финансиране с министъра на младежта и спорта в оставка Димитър Илиев.  Проектът е на стойност 632 840 лв. От тях 50 % се отпускат безвъзмездно от министерството по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти, а останалите средства са от бюджета на община Ямбол.

С осигуреното финансиране запустял терен в близост до бившата бонбонена фабрика в Ямбол ще бъде превърнат в атракционен парк с площ 1206 квадратни метра. Проектът е обсъден с младежи, които се занимават с екстремни спортове в Ямбол.

Предвижда се в Атракционния парк да бъдат монтирани съоръжения, пригодени за ползване от практикуващите скейтборд, ролери, ВМХ, тротинетки и др. Заложени са и средства за парково оборудване. Обектът ще се използва за провеждане на тренировки за деца по колоездене и другите дисциплини. Ще се извършва обучение и по програми и проекти, по теми, свързани със спорта за децата в свободното време, децата и спортния клуб, развитие на спорта за всички, спорт за учащи, спорт за деца в риск.

Припомняме, че през изминалия мандат бяха изградени и обновени 21 комбинирани спортни площадки за баскетбол и футбол, 5 фитнес площадки на открито, основно ремонтирана беше лекоатлетическата писта на стадиона, отворен за всички граждани след пълно саниране е и общинският плувен басейн в к-с „Златен рог“. В резултат на подобрената материална спортна база с близо 90 процента са се увеличили децата и младежите, които вече спортуват в спортните клубове в Ямбол. Със съдействието на общинското ръководство от 2020 г. насам са лицензирани и новосъздадени 12 спортни клуба.

Подобряването на материалната база за масов и професионален спорт в града, изграждането на нови детски площадки, за да могат най-малките жители да играят на открито в по-приветливи и модерни пространства, които подпомагат развитието на децата и същевременно дават възможност тяхното свободно време да преминава в безопасна, забавна и образователна среда, е един от приоритетите на общинското ръководство и през този мандат.

Източник: www.yambolpress.bg

Подобни публикации

Back to top button