Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Започна пожароопасният сезон в област Ямбол

Със заповед на областния управител на Ямбол Биляна Кавалджиева пожароопасният сезон в областта е обявен от 1 април до 31 октомври тази година.

Със затоплянето на времето вече зачестиха и пожарите в Ямболско. Висок е рискът от възникването им в горски територии и суха тревна растителност. Това каза пред БТА началникът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Кольо Гяуров.

„Доста често вече имаме излизания за горене на сухи треви и отпадъци. Засушаването е предпоставка за възникване на големи и сложни пожари“, предупреди началникът на противопожарната служба. Топлото време изкарва туристи на излети в гората, стопани, които почистват градини и дворове, добави той.

„Апелирам към гражданите да спазват всички мерки и правила за боравене с открити огнеизточници, да палят огън само на позволените за тази цел места, да бъдат много внимателни и при изхвърлянето на угарки от цигари“, призова комисар Гяуров.

По думите му огнеборците и техниката в област Ямбол са в пълна готовност. Доброволчески отряди са създадени в общините Болярово, Елхово, Стралджа и Тунджа. „Те също се подготвят за работа през летните условия и също ни оказват помощ при необходимост“, добави той.

Огнеборците се надяват в разгара на сезона да не бъдат вдигани на крак напразно. „За съжаление, все още имаме значителен брой лъжливи обаждания. През 2023 г. бяха около 40 фалшиви сигнала. Това значително отклонява нашите сили и средства. В същия момент може да възникне произшествие, в което някой се нуждае от нашата помощ“, каза още той.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button