Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовини
Популярно

Ямболската арт галерия „Стойчев“ отбелязва 15-ия си рожден ден с изложба на над 40 художници

Ямболската арт галерия „Стойчев“ отбелязва 15-ия си рожден ден с обща изложба на над 40 художници от цялата страна. Експозицията беше открита тази вечер и е част от събитията в празничната програма за Деня на Ямбол – Свети Дух, който тази година е на 24 юни.

Изложбата е синтез в жанрово и стилово многообразие на над 100 творби на изявени съвременни български автори. Подредени са живописни и акварелни платна, графики, рисунки, икони, пластики от дърво, бронз, керамика, порцелан, каза за БТА галеристът Красимир Стойчев.

За тези 15 години галерия „Стойчев“ успя да заеме своето достойно място на културния небосклон в Ямбол. Успя да се превърне в събирателно място за творческата общност. В галерията тупти пулсът на съвременното изкуство и служи като един репер, каза за БТА художникът Сашо Казанджиев, който по традиция е куратор на изложбите в галерията.

Тук са показвани произведения на изобразителното изкуство в целия им спектър – от изящните до декоративно-приложните изкуства. Правени са индивидуални, общи и групови изложби. Представяни са както местни, така нови за ямболската публика автори, които са утвърдени у нас и в чужбина, допълни Казанджиев.

На откриването на изложбата присъстваха десетки художници, писатели, фотографи, творци, журналисти и почитатели на изкуството. Гост на събитието бе и заместник-кметът на Ямбол Енчо Керязов.

„Благодарен съм на всички автори, особено на ямболските, с които започнах преди 15 години. Благодарен съм, че тук виждам толкова много хора, приятели, съмишленици. Надявам се да продължите да цените това място и изкуството“, каза при откриването Красимир Стойчев.

„Изложбата неслучайно откриваме в навечерието на празника на Ямбол – Свети Дух. Галерията успя да се превърне в едно духовно пространство за културната общественост. Искам да поздравя Краси Стойчев за усърдието, дързостта, смелостта, търпението и високата нравственост, които прояви през тези 15 години“, каза Сашо Казанджиев.

Изложбата може да бъде разгледана до 30 юли в галерията на ул. „Цар Иван Александър“ 7 в Ямбол. Входът е свободен.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button