Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

Проблеми с водоподаването в Стралджанско има за поредно лято

За поредна лято проблеми с водоподаването притесняват жителите на почти всички села в община Стралджа, съобщи заместник-кметът Гроздан Иванов. Трайното засушаване в региона, честите аварии и загубата на вода по остарялата водопроводна мрежа са причина за честото спирането на водата в населените места.

През тази година проблемите с липсата на вода са започнали още от пролетта, а не както досега, през летните месеци. „Нямаме нито едно село, с изключение на Зимница, в което да нямаме проблеми. Мога да ги изброя от първото с “А” – Александрово, до последното – Чарда, и няма да сбъркам като кажа, че навсякъде има проблеми“, коментира Иванов.

Нивото на водата в кладенците драстично е намаляло. „Тук нямаме язовири, от които да черпим вода – всичко е на сондажи, но вода няма!”, каза зам.-кметът на община Стралджа. За да не се стига до воден режим, за поредна година е издадена забрана за поливане с питейна вода и нейното разхищаване.

Както съобщи БТА, такава забрана влезе в сила за летните месеци и в още една община в област Ямбол – Елхово. Причината отново е трайното засушаване и изчерпването на дебита на водоизточниците в региона.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button