Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Ямбол ще отбележи Националния празник на България с тържествен военен ритуал, шествие и туристически поход

Ямбол ще отбележи Националния празник на България с тържествен военен ритуал, шествие и туристически поход “По стъпките на Освобождението”, съобщиха от пресцентъра на местната управа. По случай Трети март знакови сгради и паметници в града ще бъдат осветени в цветовете на националния трибагреник. Ден на отворени врати ще има в Културно-информационния център “Безистен”.

Церемонията ще започне в 10:30 часа на площада пред Общината с ритуал по издигане на националното знаме и слово на кмета Валентин Ревански. Ще участват представители на местната и държавната власт, военнослужещи, граждани и възстановчици от Регионалното дружество „Традиция“.

Участниците ще преминат в шествие към Паметника на загиналите за Освобождението до Военния клуб. Там ще бъде отслужена заупокойна молитва, ще има почетен военен караул, ще бъдат поднесени венци и цветя в знак на признателност към героите, дали живота си за свободата.

Походът ще започне в 12:30 часа от паметника на Иван Параскевов, инициаторът за създаване на Браилското знаме – първообраз на националния ни трибагреник. Маршрутът е Средновековната крепост “Дъбилин”, Брънековата къща, паметната плоча на Стелияна Параскевова и хълм Боровец, където на 55-метров пилон е издигнато българското знаме.

За поредна година фасадата на Културно-информационния център „Безистен“ ще грее в бяло, зелено и червено. В цветовете на националния трибагреник ще бъде осветен и мостът към Градския парк, намиращ се до Минералната баня.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button