Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

В Ямбол връчиха награди на медици по случай Световния ден на здравето – 7 април

В навечерието на Световния ден на здравето община Ямбол връчи традиционните си награди на медици. Тържествената церемония се състоя в зала „Съвременност“ на Културно-информационния център „Безистена“. Отличията връчиха кметът на Ямбол Валентин Ревански и председателят на Общинския съвет Антон Шиков.

„Надявам се, че държавата ще направи необходимите реформи, за да подобри вашите условия на труд и материалната база. Да имате справедливо заплащане, за да могат младите лекари и медицински специалисти да остават да работят в България. Надявам се, едно дългоочаквано обещание ще бъде сбъднато – Ямбол да има нова болница“, каза кметът на Ямбол и изказа благодарност към медиците.

Най-високото отличие „Хипократ“ за 2023 г. получи д-р Георги Манчев, началник на Отделението по анестезиология и интензивно лечение в областната болница „Св. Пантелеймон“. Другата престижна награда – „Анка Александрова“, на името на първата милосърдна сестра в Ямбол, получи Ваня Николова, акушерка и директор на Детски ясли и Детска кухня – Ямбол.

„Не съжалявам нито за миг за избора си да вървя по пътя на медицината, не бих направил и сега друг избор. Моята професия е моето призвание, въпреки всички трудности“, каза пред репортер на БТА д-р Манчев. „Развълнуван съм така, както когато интубирах за първи път“, каза той при получаването на наградата.

„Зад тази награда стои много труд, упорство и борба, но и много приятни моменти. Любовта към децата ме е държала през тези години в професията, когато видиш любовта в невинните детски очи“, каза за БТА Ваня Николова.

Почетният знак „Герб на Община Ямбол“ за значителни заслуги в здравеопазването получиха 18 медицински специалисти от лечебните заведения, медицинските центрове и индивидуалните лекарски практики в града.

По време на церемонията деца от школите на Общинския детски комплекс поднесоха изработени от тях картички на медиците. Музикален поздрав поднесоха Камерният оркестър „Дианополис“ с концерт-майстор Красимира Султанова, както и Детският и дамски хор „Проф. Георги Димитров“ с диригент Весела Пастърмаджиева.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button