Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаПолитикаТОП новини
Популярно

Строителните програми на общините се забавят заради липсата на държавен бюджет

Заяви кметът на Тунджа и член на УС на НСОРБ Георги Георгиев

Пети месец общините в страната работят с бюджет от миналата година, което спъва сериозно дейността на администрациите и спира изграждането на важни инфраструктурни обекти. Това коментира пред журналисти кметът на община Тунджа Георги Георгиев, който е и член на Управителния съвет (УС) на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

Липсата на редовен държавен бюджет затруднява все повече дейностите по строителната програма и в населените места на община Тунджа. Инфлационните процеси и невъзможността да се сключват договори с фирми изпълнители забавя изграждането на инфраструктурни обекти, посочи Георгиев.

„Една такава неяснота, в средата на годината, не е добре, защото всичко има технологични срокове. Един път – гласуване от Общинския съвет, втори път – процедури за избор на изпълнител, трети път – изпълнение, което също си има необходимите срокове. И когато не бъде изпълнено в текущата година – обектите стават преходни. Това всичко, малко или много, затлачва целия инвестиционен процес“, коментира той.

По думите му приетите в началото на годината капиталови субсидии, равностойни на миналогодишните, осигуряват донякъде финансирането на обектите. „Но се надяваме и на завишени параметри, с които бихме могли да финансираме и други обекти“, допълни Георгиев.

Подобни публикации

Back to top button