Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаТОП новини
Популярно

Възможности за финансиране през новия програмен период

От Фонда на фондовете представиха пред бизнеса в Ямбол възможностите за европейско финансиране

От Фонда на фондовете (ФнФ) представиха пред бизнеса в Ямбол възможностите за финансиране по европейските програми през новия програмен период 2021 – 2027 г. Финансовите инструменти представиха Камен Славов и Павел Лисев – изпълнителни директори на ФнФ.

Информационната среща се състоя в културно-информационния център „Безистен“ по покана на Община Ямбол. Целта ѝ е да се подпомогне и стимулира икономическото развитие на региона, да се окаже подкрепа на фирмите, особено на малкия и среден бизнес, подчерта кметът на Ямбол Валентин Ревански.

Към момента от Фонда са подкрепени инвестиции в размер на над 1,3 млрд. лева, като половината от тях са частни. Около 1200 фирми получиха изцяло необезпечени кредити по нашата т. нар. програма за възстановяване по време на ковид кризата. Имаме около 700 финансирани стартиращи малки бизнеси – ресторанти, фризьорски салони и т.н., каза Камен Славов.

„Всички знаем, че такива бизнеси по принцип не получават лесно финансиране от банките, ако няма какво да заложат. Фирмите, които използват кредитиране от финансови инструменти, се представят по-добре от средното ниво. Това е, което наблюдаваме, а и проучванията на Европейския инвестиционен фонд го доказват“, посочи още той.

Това са реално усвоени пари и подкрепа, заделени от европейските фондове, които се предоставят на България. Те не се насочват за грантове, а за кредити при облекчени условия и за дялови инвестиции, подчертаха още от държавното дружество ФнФ към Министерството на иновациите.

Интересна и полезна информация за политиките на сближаване на Европейския съюз може да намерите в специалната страница на БТА “Европа в България: Общо бъдеще”.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button