Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниПолитикаТОП новини
Популярно

По-малко курсове на градските автобуси и отпадане на някои спирки прие Общинският съвет в Ямбол

По-малко курсове на градските автобуси и отпадане на някои спирки в Ямбол приеха общинските съветници. Промените в транспортна схема засягат и делничните, и почивните дни. Предложението беше прието почти без дебати, с 24 гласа „за“, 8 „против“ и трима „въздържали се“.

От 2017 г. общественият автобусен превоз на пътници в Ямбол се изпълнява от фирма „Юнион Ивкони“. През последните три години са постъпили множество сигнали в общината за нередовен транспорт. Извършени са множество проверки, констатиращи необходимостта от промени в транспортната схема, посочва в предложението си кметът Валентин Ревански.

„Писахме известно количество глоби на превозвача. Проблемът там е, че няма кадри, които да изпълняват курсовете. Превозвачът вдига заплатите два-три пъти. Много тежко е събирането на състав, който да обслужва всички линии. Причините са много – транспортите с камиони по чужбина, по-лесният избор да превозваш каси с бира и хляб, а не пътници и т. н.“, посочи председателят на съветниците Антон Шиков („Пряка демокрация“).

Според общинския съветник Калоян Калиманов (БСП) в предложението липсвал анализ и предварително оповестяване. Той посочи, че по някои автобусни линии курсовете се намаляват с по осем дневно. „Ще има недоволство. Питахме ли гражданите, знаят ли, че ще има ново разписание“, каза той.

Според Антон Шиков е по-добре да има редовно изпълнявано разписание, макар и с разредени курсове. „По-добре автобусът да идва на 40-ата минута, вместо на 25-ата, но да знаем, че на тази минута ще бъде на спирката“, каза още председателят на Общинския съвет в Ямбол.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button