Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Откриха нов корпус на детска градина в ямболското село Роза

С водосвет и празник за децата днес беше открит нов корпус на детската градина в ямболското село Роза. В изграждането и обзавеждането на сградата са инвестирани над 540 хил. лева, каза кметът на община Тунджа Георги Георгиев.

Няма по-красиво и вдъхновяващо начало в Международния ден на детето от откриването и освещаването на детска градина, каза още Георгиев. Необходимостта от разширяване на съществуващата в селото детска градина възникна преди няколко години, поради увеличения брой деца в селото, припомни кметът на община Тунджа.

Това наистина е събитие. Детски градини се откриват само в София и големите градове. Обикновено по селата в България се закриват, посочи кметът на село Роза Марко Стоянов. Директорът на детската градина “Звездица” Стела Николова определи новата сграда като Патиланско царство и истински рай за децата.

Както писа БТА, през последните години населението в 44-те села на община Тунджа нарасна с над 5000 жители. Живот на село са избрали предимно млади семейства, като най-предпочитани са селата в периметър 15-20 км около областния град Ямбол.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button