Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Чествания на 2 юни са организирани във всички общини на област Ямбол

Петте общини в Ямболска област ще почетат Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България – 2 юни.

В областния център Ямбол церемонията е от 10:00 ч. пред паметника на поета-революционер в двора на Професионалната гимназия по земеделие „Христо Ботев“. Предвидени са поетичен рецитал, изпълнения на градския Духов оркестър и поднасяне на венци и цветя.

По традиция, честването в община Тунджа ще се състои в село Ботево. Там в навечерието на 2 юни, от 21:30 часа, ще бъдат поднесени венци и цветя пред барелефа на Христо Ботев, след което ще има тържествена заря. В същия час на 1 юни митинг-заря ще има и в село Генерал Инзово.

В Елхово на 2 юни, от 10:00 часа, ще се състои панихида в памет на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на незнайния воин в града.

В крайграничната община Болярово организират общоградско поклонение от 12:00 часа пред Паметника на загиналите във войните боляровци в централната градска част.

Денят на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България ще бъде почетен и в общинския център Стралджа от 11:45 часа пред паметниците в парк „Младост“, където ще бъдат поднесени венци и цветя.

По традиция точно в 12:00 часа на 2 юни сирените в цялата страна ще оповестят отдаването на всенародна почит. При подаване на сигнала всички пешеходци и превозни  средства следва да преустановят движението си по улиците и площадите, като останат на място.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button