Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

Още две училища в Ямбол получават държавно финансиране за реконструкция на сградите си

Още две училища в Ямбол получават държавно финансиране за реконструкция на сградите си. Двата проекта са подадени с подкрепата на общинската администрация. Предстои подписването на договорите с Министерството на образованието и науката (МОН), след което ще започнат ремонтите, съобщиха от общинския пресцентър.

За Гимназията по строителство, архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето“ е одобрено финансиране в размер на 857 525 лв. Средствата са за реконструкция на съществуващите учебни работилници и обособяване на допълнителни помещения за практически занятия.

Одобрено е и финансиране в размер на 948 663 хил. лв. за Основно училище „Йордан Йовков“, където ще бъдат изградени шест допълнителни класни стаи. Това ще позволи въвеждането едносменен режим на обучение, според изискванията на нормативната уредба за училищното образование.

Наскоро бе открит и допълнителният корпус на Обединеното училище „Д-р Петър Берон“ в Ямбол, на стойност близо 2 млн. лева по програма на МОН. По Националния план за възстановяване и устойчивост са отпуснати общо 4,5 млн. лева за основни ремонти в детската градина „Щастливо детство“ и Основното училище „Христо Смирненски“ в града.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button