Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Задълбочават се проблемите с водоподаването в община Тунджа

Задълбочават се проблемите с водоподаването в селата на община Тунджа. Ежедневни аварии оставят без вода хиляди жители на населените места в Тунджанско. Очаква се проблемът да стане още по-сериозен през летните месеци, заяви пред журналисти кметът Георги Георгиев.

По думите му водопреносната мрежа в селата е изключително стара и амортизирана. Общината предвижда поредни два милиона лева за подмяна на водопроводи в няколко села, но според кмета това е временно решение на проблема.

„Това е само за подмяна на четири-пет км. водопроводи по няколко улици, а общата дължина на водопроводната мрежа в общината е 620 километра. Това намалява загубите, но не решава проблема“, каза кметът на община Тунджа.

Според Георгиев е необходима целенасочена държавна политика във ВиК сектора, тъй като ситуацията е подобна в много региони на страната. По-малките населени места често не могат и да разчитат на финансиране по европейски проекти за обновяване на ВиК мрежата.

„Европейското финансиране е едно копче, аксесоар към републиканския бюджет. Да, то помага за решаване на проблеми, но не и кардинално. Колкото и милиарди да са, те са в рамките на седем до десетгодишни периоди“, коментира кметът на община Тунджа.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button