Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини
Популярно

Връчиха наградите за принос в развитието на община Тунджа по случай празника ѝ

Тържествена сесия на Общинския съвет, връчване на награди за принос, официална церемония и водосвет поставиха днес кулминацията на едномесечните празничните прояви в община Тунджа. Земеделската община, съставена от 44 села, по традиция отбелязва празника си в Международния ден на земята – 22 април.

„Истинската ценност на една община са нейните жители. В този ден отново засвидетелстваме почит към делото на предците ни, към историята и традициите на родното място. Преосмисляме нашата съпричастност към каузата да работим за просперитета на своето село и своята община“, каза в словото си кметът на Тунджа Георги Георгиев.

„Днес е отново ден за равносметка – колко правилни и разумни решения сме приели. Имаме воля и амбиция да работим за просперитета и успеха на нашата община, за превръщането ѝ в още по-предпочитано, красиво и уютно място за живеене“, каза председателят на Общински съвет – Тунджа Нели Славова.

На церемонията присъства и заместник-председателят на 49-ото Народното събрание Кристиан Вигенин („БСП за България“). Той подчерта, че общината е сред малкото в страната, в които има изграден модел на добро взаимодействие между органите на местната власт и жителите. „Този модел, ако може да бъде пренесен на национално равнище, България ще изглежда по различен начин“, каза още Вигенин.

Янка Лилова беше удостоена със званието „Почетен гражданин на Община Тунджа“ за съществен принос в издигане духовното развитие на общината. Тя е дългогодишен председател на читалището в с. Генерал Инзово. „Тридесет и пет от моите 70 години са минали в работа за моето село и моята община. Докато мога да работя ще продължа да го правя за всички нас“, каза тя при получаването на отличието.

Връчени бяха и девет отличия „Златен герб на Община Тунджа“, три „Сребърен герб на Община Тунджа“, награди за стопанска инициатива и за граждански принос на дарители, общественици, земеделски производители, лекари и кметове на села в общината. Сред тях бяха и семейството Елена и Димитър Димитрови, по чиято инициатива след 20 години беше завършен и открит православният храм „Покров на Пресвета Богородица“ в с. Завой.

На церемонията присъстваха също областният управител на Ямбол Георги Чалъков, изпълнителният директор на Регионалната асоциация на общините „Тракия“ Иван Върляков, директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Добрин Димитров, командирът на Авиобаза „Безмер“ полк. Милен Димитров, архиерейският наместник архимандрит Димитрий, кметовете на Сливен, Болярово и Карнобат. Бяха прочетени и поздравителни адреси от президента на България Румен Радев и лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Празникът приключи с изпълнения на Професионалния фолклорен ансамбъл „Тунджа“, а днес през целия ден пред административната сграда на общината в Ямбол продължава изложението „Произведено в Тунджа“.

Източник: www.bta.bg

Още по темата: Празник на община Тунджа

Подобни публикации

Back to top button