Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Ремонт на Дома за стари хора в Болярско

Разширяване и основен ремонт за два милиона лева на дома за стари хора в тунджанското село

Предстои разширяване и основен ремонт на Дома за стари хора в тунджанското село Болярско. За целта се очакват около два млн. лева от Националния план за възстановяване и устойчивост, съобщи на брифинг кметът на община Тунджа Георги Георгиев.

Ремонтът е във връзка с новите изисквания на Закона за социалните услуги и Наредбата за предоставянето им. Според тях не трябва да са настанени повече от двама потребители в стая и затова ще се изградят още стаи, тъй като в момента има и по трима, уточни заместник-кметът Димитър Димитров.

„Предвиждаме като ново пристрояване десет стаи. Включени са и изисквания за площта, за санитарните възли, за широчината на вратите, което предполага ремонтни дейности и по съществуващата сграда“, посочи още ресорният заместник кмет по социалните дейности.

Ще бъдат обособени и помещения за социална терапия, както и за администрацията на Дома за стари хора. Сградата ще бъде енергийно обновена с поставяне на фотоволтаична система на покрива. Очаква се това да намали с до 30-40 на сто разходите за електроенергия, каза още Димитров.

Източник: www.bta.bg

Още по темата: Започва ремонт на историческия музей в Ямбол

Подобни публикации

Back to top button