Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Спорт
Популярно

Наставникът на БК Спартак Плевен Любомир Минчев след победата над Ямбол: “Доволен съм от начина, по който играхме”

Отзиви след победата на Спартак Плевен срещу Ямбол със 108:77 в среща от Националната баскетболна лига за мъже:

Любомир Минчев, старши треньор на Спартак Плевен: “И двата отбора имахме здравословни проблеми. Аз съм доволен от начина, по който играхме. Още първото полувреме направихме разлика и най-важното е, че третата я увеличихме, а не позволихме на противника да се върне в мача. Доволен съм от победата. Станимир Маринов все още не е възстановен напълно от контузията от националния отбор. Имаше проблеми още по време на мача в Бургас, Николай Маринов е болен. Седариан също не се чувстваше добре, но игра. Накрая малко или много ги спестих. Семаджи имаше някакви леки болки в коляното, но те не бяха сериозни. Най-вече проблемите със Станимир, Николай Маринов и Седариан бяха проблем за нас, както за мача, така и за тренировките.”

Божидар Аврамов, играч на Спартак Плевен: “Мисля, че победата се дължеше на това, че започнахме още от самото начало много сериозно и вече последната част мачът се доиграваше. Нормално е след Купата и мача в Бургас малко настроението да е по-надолу, но важното е, че победихме и то с една такава разлика да може малко сега да се подготвим за следващите мачове. Надявам се момчетата, които са болни и контузени, да се върнат по-скоро и да си върнем тази увереност в следващите срещи. Цял сезон все някакви контузии и болести ни изкарват извън строя. Пред наша публика играем по съвсем различен начин. Много се радвам, че хората още идват в залата и вярват в нас.”

Александър Алексиев, треньор на Ямбол: “108 точки са много, да, но отборът на Спартак играе по-добре отпреди. Другото, което искам, е да погледнете ние в момента в какво състояние сме. Без Иван Лилов и Доминик Кристиано сме. Да не забравяме и това, че Таварес игра доста силно преди да замине. Оказва се, че тези хора в момента няма как да помогнат и не е същият отбор отпреди месец дори. Вижда се спада, нормално е. Не искам да си търся оправдания, но е логично и е закономерно. Който разбира от баскетбол, може да го види. Доминик Кристиано е с контузия в коляното, а настинка има Иван Лилов. Предполагам, че ще бъдат готови за следващия мач.”

Георги Герганов, играч на Ямбол: “Много са 108 точки, дори като гост. Имахме други планове, както видяхте, дублирахме ниския пост, но изобщо не се справихме добре там. Опитвахме се, но проблемите не спират. Иван Лилов днес е аут от ротацията, като в последния момент научихме това. За жалост това е резултатът, но гледаме напред и се готвим за мача в сряда с Шумен. Очаквам зала “Диана” да е пълна и да направим един баскетболен празник.”

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button