Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовини
Популярно

Цигулката на Васко Василев и гласът на Деси Добрева „взривиха“ Ямбол

Цигулката на Васко Василев и гласът на Деси Добрева „взривиха“ Ямбол в навечерието на празника на града – Свети Дух, 5 юни. Хиляди жители и гости на града препълниха централния площад за двата последователни концерта.

Световноизвестният цигулар излезе на сцената с испанците Карлос Яве (китара) и Хуан Ередия (перкусии), аржентинецът Жилберто Перейра (бандонеон), Светослав Миланов (пиано) и Иван Андреев (барабани). Публиката избухваше в аплодисменти и възторжени скандирания, след края на всяко изпълнение на виртуоза на цигулката.

Преди шест месеца Ямбол бе спирка и на акустичното турне на Васко Василев. „Много съм щастлив отново да съм в този прекрасен град, още повече на празника му. С Енчо Керязов (б. а. – зам.-кмет на Ямбол) се познаваме, свирил съм на „Нощта на звездите“, когато беше за първи път в „Арена Армеец“, и оттогава станахме големи приятели. Той е толкова готин, толкова натурален и един от най-страхотните българи“, каза Васко Василев пред БТА минути преди концерта.

„Той е свирил с Майкъл Джексън, Мадона, Стинг, Пласидо Доминго, беше и концерт-майстор на коронясването на принц Чарлз. Тази вечер наистина се чувстваме привилегировани, че Васко Василев ще свири специално за нас, ямболлии, и гостите на нашия град. Понеже се познаваме, знам, че той буквално ще излее душата си на сцената, тук пред всички нас“, каза световноизвестният цирков артист Енчо Керязов, представяйки Васко Василев.

Преди виртуозния цигулар на сцената се качиха Деси Добрева и танцьорите от Професионалната фолклорна формация „В Шоплука“. Певицата поднесе едночасов концерт на публиката с българска музика, като изпя емблематични песни – „Кой уши байряка“, „Катерино, моме“, „Ах, къде е мойто либе“, „На сърце ми лежи“ и още много други. Малко преди края на концерта Деси Добрева предизвика истински фурор сред публиката като покани деца да се качат при нея и изпя последните три песни с тях.

„Благодаря ти, Деси, че направи тази изненада и покани децата на сцената. Ако беше поканила и техните родители, концертът трябваше да продължи до Коледа“, пошегува се след края на концерта ѝ Енчо Керязов и благодари за невероятната енергия и прекрасни изпълнения на певицата.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button