Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Предстои разкриване на два нови социални центъра в община Тунджа

Предстои разкриване на два нови социални центъра на територията на община Тунджа – за настаняване от семеен тип за пълнолетни с деменция и психически заболявания, както и за временно настаняване на бездомни лица. Това съобщи на брифинг кметът Станчо Ставрев.

Предложението е внесено в Министерството на труда и социалната политика. Необходимостта от новите социални услуги в общината е обсъдена със заместник-министъра Лазар Лазаров, посочи кметът.

По думите му е крайно необходимо да се осигури подслон на бездомни, какъвто до момента не съществува, заради териториалната специфика на общината – 44 села, без административен център. „Много често в нашите населени места кметовете и кметските наместници са изправени пред предизвикателството да търсят алтернатива за настаняване на такива хора“, коментира Ставрев.

Центърът ще е с капацитет за временно настаняване на 10 бездомни лица. Идеята е да се помещава в сградата с отпаднала необходимост на Центъра за спешна медицинска помощ в село Скалица.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button